Äänekosken kaupungin nuorisopalveluiden
palvelut ja toiminta

Nuorisopalvelut tarjoaa runsaasti monipuolista toimintaa ja palveluita nuorille - tapahtumia, ulkomaan nuorisovaihtoja ja vaikka mitä muuta! 

Scrollaa alas ja ota selvää, mitä kaikkea Äänekosken nuorisopalvelut tarjoavat juuri Sinulle. Lisätietoa laajasta toiminnasta löytyy myös Äänekosken kaupungin nuorisopalveluiden some-kanavista! 

Kesän 2022 toiminta

Kesän toiminnasta löydät yksityiskohtaisemmat tiedot nuorisotoimen Facebook-sivuilta. Tässä poimintoja:

Kesäinen piknik to 16.6.2022 klo 14-17 Kellokannan uimarannalla

Yöspotti pe-la 17.-18.6.2022 klo 22-06 Nuorisokeskus Spotissa (ennakkoilmoittautuminen)

Graffitipäivä ti 21.6.2022, paikka julkaistaan myöhemmin nuorisotoimen Facebook-sivuilla

Spotin kesäpäivä ke 22.6.2022 klo 16-21 Nuorisokeskus Spotissa

Suolahden nuorisotilat avoinna 6.6.-29.7.2022: ma klo 16-21, ti 14-17, ke 16-21, to 16-21, pe 16-21

Etsivä nuorisotyö avoinna koko kesän!

Kesäkaara liikkuu koko kesän!

Graffitien ja katutaiteen luvalliset maalauspaikat

Äänekosken kaupunki on panostanut luvallisiin graffitien maalauspaikkoihin keskustassa ja nyt siirrettävän graffitikontin kautta myös taajamissa.

Äänekoskella on tällä hetkellä yksi luvallinen katutaiteen tekemiseen nimetty paikka ja se sijaitsee Äänekoski Areena Pankkarin läheisyydessä olevassa kevyenliikenteen alikulkutunnelissa (Pankkarin uimarannalta kevyenliikenteenväylää Vaasankadulle päin). Kyseinen paikka on katutaitelijoiden vapaassa käytössä. Graffitikulttuurin mukaisesti toisten töiden päälle on luvallista maalata omia teoksia.

Lisätäkseen katutaiteen harrastusmahdollisuuksia Äänekoskella, kaupunki on hankkinut uuden graffitikontin, jonka sijaintia voidaan vaihtaa eri taajamien välillä. Graffitikontti on ympärivuotisessa käytössä olevaa vapaata taidepintaa kaikille kuntalaisille, johon graffitista ja katutaiteesta kiinnostuneet voivat luvallisesti ilmaista itseään niihin maalaamalla. Tiedotamme kesäkuun 2022 aikana, kun uusi graffitikontti on käytössä ja mihin se sijoitetaan ensimmäiseksi.

Lisätietoja: Vs. vapaa-aikajohtaja Jukka-Pekka Pohjolainen, 020 632 3259, [email protected]

Kansainvälisyys

Oletko kiinnostunut tutustumaan muihin kulttuureihin, matkustamaan sekä kartuttamaan kansainvälistä kokemusta sekä kotimaassa että ulkomailla?

Tule osaksi kansainvälistä nuorisotyötä! Mahdollisuuksia mukana olemiseen on monia, haluaisitko kenties:

Nuorisovaihtoon ulkomaille?

Nuorisoleirille ulkomaille? 

Vapaaehtoistöihin Eurooppaan?

Ole yhteydessä alueesi nuorisotyöntekijöihin tiedustellaksesi lisää vaihtoehtoja kansainvälistymiseen. 

Lähde rohkeasti maailmalle!

Työharjoitteluun nuorisopalveluille?

Tähän on koottu Äänekosken kaupungin nuorisopalveluissa suoritettavien työharjoittelujen, työelämään tutustumisjaksojen ja työkokeilujen suorittamiseen liittyviä usein esitettyjä kysymyksiä.

Minkälaisia tehtäviä nuorisopalveluissa on?

Harjoittelijoiden tehtäviä nuorisopalveluissa ovat pääsääntöisesti nuorten ohjaamiseen liittyviä asiantuntijatehtäviä. Välineitä ohjaamisessa perinteisen nuorisotaloissa tehtävän nuorisotyön lisäksi ovat esimerkiksi liikunta, musiikki, kädentaidot yms. Harjoittelijat työskentelevät pääsääntöisesti nuorisotaloissa ja leireillä.

Milloin nuorisopalveluihin otetaan harjoittelijoita?

Harjoittelijoita nuorisopalveluissa on pitkin vuotta. Toimintakaudet ajoittuvat väleille tammikuu–kesäkuu sekä elokuu-joulukuu. Harjoittelijalla on aina harjoittelun ohjaaja. Harjoittelusta ei makseta palkkaa tai palkkioita nuorisopalveluiden toimesta.

Minkälaisia harjoittelijoita nuorisopalveluissa on ollut?

Harjoittelija on tyypillisesti nuoriso-, kulttuuri-, liikunta- tai sosiaalialaa opiskeleva henkilö. Työkokeilussa ja työharjoittelussa on ollut myös tutkintoon valmistuneita yhteisöpedagogeja ja nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajia. Työelämään tutustumassa on ollut yläkouluikäisiä. Harjoittelun kesto vaihtelee oppilaitoksesta ja harjoittelun teemasta riippuen yhdestä viikosta aina kuuteen kuukauteen asti.

Miten päästä harjoitteluun nuorisopalveluihin?

Ensimmäinen sääntö on olla ajoissa liikkeellä! Yhteydenottosi ja harjoittelun aloittamisen välissä on oltava vähintään kuukausi aikaa. Haluamme tarjota harjoittelijalle parhaan mahdollisen hyödyn harjoittelusta ja siksi haluamme myös sinun valmistautuvan harjoitteluusi huolella ennakkoon. Toinen sääntö on, että haet itse harjoittelupaikkaa! Opettajasi, vanhempasi, valmentajasi jne. eivät ole tulossa tekemään harjoittelua puolestasi, joten he eivät myöskään voi hakea harjoittelupaikkaa puolestasi. Ole reipas ja oma-aloitteinen! Mikäli täytät nämä kriteerit, voit siirtyä sähköisen hakulomakkeen täyttöön. Huomioithan kuitenkin vielä alla olevat vinkit hakemukseen liittyen. Yksityiskohtaiset harjoittelijapaikat julkaistaan myös yleensä tällä sivulla. Seuraa ilmoittelua ja hae suoraan avoimiin tehtäviin ilmoituksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.

Mitä hakemuksessa olisi hyvä kertoa?

Hyvästä hakemuksesta ja ansioluettelosta vastaanottaja saa nopeasti yleiskäsityksen opinnoistasi ja työkokemuksestasi sekä osaamisestasi ylipäätään. Toivomme, että hakemuksestasi saisi seuraavia tietoja: harjoittelun muoto ja kesto (esim. opintoihin liittyvä harjoittelu), koulutustaustasi ja työkokemuksesi, minkälaiset työtehtävät kiinnostavat/tukisivat opintojasi ja tulevaisuuden suunnitelmiasi sekä mihin nuorisopalveluiden toimintaan haet harjoitteluun. Varmista, että jättämäsi yhteystiedot ovat oikein, niin olemme sinuun pikapuoliin yhteydessä. Vaikka kaikille emme harjoittelupaikkaa pysty tarjoamaan, niin vastaamme kuitenkin jokaiselle.

 Sähköinen hakemus 

Liikkuva nuorisotyö

Liikkuva nuorisotyö toimii seinättömästi siellä ja saapuu sinne, missä nuoret ovat. Seinättömyys nuorisotyössä tarkoittaa sitä, ettei nuorisotyö sitoudu tilaan tai paikkaan, vaan nuorisotyöntekijöiden sijainti vaihtelee nuorison liikkeiden mukaan. Nuorisotyöntekijät kohtaavat nuoria kaupungilla ja nuorten halutessa järjestävät heille toimintaa vapaa-aikaan. 

Liikkuvan nuorisotyön Kesäkaara ajelee Äänekoskella sekä lähiseudulla alkukeväältä aina syksyn loppuun saakka. Kesäkaara onkin kesällä tuonut nuorille iloa muun muassa sumopainipukujen, kuplapallojen, suppilautojen, grillailun ja erilaisten hauskojen pelien muodossa sekä syksyllä kaaraan sisäänrakennetun pakohuoneen voimin!

Kesäkaaran WhatsAppiin voit laittaa viestiä ja kutsua Kesäkaaran työntekijöineen paikalle sinne, missä sinä olet! 
WhatsApp: 040 5871606

Seuraa Kesäkaaran liikkeitä ja liikkuvaa nuorisotyötä somessa: 

Nuorisopalveluiden Instagram tai hashtagilla #kesäkaara
Kesäkaaran Facebook