NUORISOTILAT ÄÄNEKOSKELLA

Äänekosken nuorisopalvelut järjestävät toimintaa neljällä nuorisotilalla. Äänekoskella toimii Nuorisokeskus Spotti, Suolahdessa Suolahden nuorisotilat, Konginkankaalla Nuorisotalo Vapari ja Sumiaisissa Nuorisotila Sumppu.

Syksyllä 2020 pyrimme järjestämään normaalia nuorisotilatoimintaa, jossa huomiomme koronarajoitukset. Ethän tule sairaana nuorisotiloille. Seuraamme tilannetta tarkasti ja muutamme toimintaamme rajoitusten mukaan.

Ohjeistus koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi Äänekosken kaupungin nuorisopalveluiden toiminnassa.

Korona-ajan ohjeistus nuorisotilojen kävijöille.

Tavoitat työntekijämme myös somesta (Instagram, Facebook, Whatsapp (työntekijöiden puhelinnumerot)).

Oheisesta linkistä pääset virtuaaliseen nuorisotaloon Discordiin: discord.gg/8BsqKwN

 

Nuorisokeskus Spotti

Spotissa järjestetään monipuolisesti toimintaa, tapahtumia sekä muuta äksöniä nuorille ja nuorten toiveet aina huomioiden!

Spotissa pyörii viikottain avoimien ovien illat, jolloin paikalle voi saapua viettämään vapaa-aikaa yhdessä kavereiden kanssa. 

Voit kuunnella musiikkia, askarrella tai katsella aulan telkkaria. Spotista löytyy mahdollisuudet muun muassa biljardin, pingiksen, ilmakiekon ja konsolipelien pelailuun. Tekemistä tarjoaa myös liikuntasali, jossa on mahdollisuus sählyn ja muiden pallopelien pelailuun sekä seinäkiipeilyyn.

Jos sinulla on oma idea tai toive, kerrothan sen rohkeasti ohjaajille, niin pyritään toteuttamaan se.

Tervetuloa Nuorisokeskus Spottiin!

Nuorisokeskus Spotin Facebook
Nuorisopalveluiden Instagram

AUKIOLOAJAT

MA: Suljettu, avoinna sopimuksen mukaan*
TI: 15-20 Avoimet ovet
KE: 14-17 6-klubi (16.9. alkaen)
KE: 17-20 Avoimet ovet
TO: Suljettu, avoinna sopimuksen mukaan*
PE: 16-22 Avoimet ovet
LA: Suljettu, avoinna sopimuksen mukaan*
SU: Suljettu, avoinna sopimuksen mukaan*

Aukioloajoissa on poikkeuksia syyskuun alussa. Tarkistathan muutokset Spotin somekanavista. 

* Nuorisopalveluiden omien käyttöaikojen ulkopuolella varattavissa yksityiskäyttövuoroja, biljardivuoroja, liikuntavuoroja saliin jne. Kysy lisää: nuorisopalveluiden toimisto puh. 040 705 6518

Suolahden nuorisotilat

Suolahden nuorisotilat tarjoavat nuorille oman persoonallisen ja turvallisen paikan, jossa voi tavata kavereita ja nuorisotyöntekijöitä. Tiloilla voi myös pelata erilaisia pelejä, kuten biljardia, pingistä ja konsolipelejä, sekä kuunnella musiikkia. 

Suolahden nuorisotiloilla järjestetään myös monipuolisesti erilaista teemallista toimintaa yhdessä nuorten kanssa.

Suolahden nuorisotilojen Facebook
Nuorisopalveluiden Instagram

AUKIOLOAJAT

MA: 15-20 Avoimet ovet
TI: 15-17 Ryhmätoimintaa, 17-20 Avoimet ovet
KE: 15-20 Avoimet ovet
TO: 14-17 6-klubi
PE: 16-23 Avoimet ovet

Nuorisotalo Vapari

Vapari on viihtyisä paikka lasten ja nuorten vapaa-ajan viettoon. Talolla voi pelailla erilaisia pelejä, kuunnella musiikkia, katsella telkkaria, elokuvia, tehdä läksyjä tai vain tavata kavereita ja oleilla.

Voit myös osallistua Vaparin nuorten toimintaan, jota järjestetään monipuolisesti nuorten toiveet aina huomioon ottaen.

Nuorisotalo Vaparin Facebook
Nuorisopalveluiden Instagram

AUKIOLOAJAT

MA: Tyttöjen tila
TI: 15-20 Avoimet ovet
KE: 15-20 Avoimet ovet (parittomina viikkoina)
PE: 16-22 Avoimet ovet (parillisina viikkoina)           

Aukioloajoissa on poikkeuksia syyskuun alussa. Tarkistathan muutokset Vaparin somekanavista.


Nuorisotila Sumppu

Sumppu on paikka, jossa voit viettää aikaasi pelaillen, jutustellen tai muuten vain hengaillen. 

Nuorisotila Sumppu järjestää myös monenlaista ohjattua toimintaa, johon voi halutessaan osallistua, kuten erilaisia peliturnauksia tai kisoja.

Nuorisotila Sumpun Facebook
Nuorisopalveluiden Instagram

aukioloajat

MA: 15-20 Avoimet ovet
TI: 15-20 Avoimet ovet (parillisina viikkoina)
PE: 16-22 Avoimet ovet (parittomina viikkoina)

Sumpun toiminta käynnistyy syyskuun puolivälissä. Seuraathan Sumpun somekanavia.

Tilojen säännöt

Tutustu nuorisotilojen sääntöihin, jotka mahdollistavat kaikille mukavan ja mieluisen ympäristön tiloilla. 

Lue lisää

Tilojen ja välineiden vuokraus

Nuorisopalvelut vuokraa kattavasti retkeilyvälineitä sekä tiloja omien käyttöaikojen ulkopuolella.

Lue lisää

Kangaslammen leirikeskus

 

TÄRKEÄÄ! OHJEISTUKSET KESÄLLE 2020: 

Koronarajoitusten lievennyttyä Kangaslammen leirikeskuksen ulkoalueilla ja sisätiloissa yöpyminen sallitaan 1.7.2020 lukien. Myös peseytymistilojen, keittiötilojen ja sisäruokailutilojen käyttö sallitaan tällöin.

Leirikeskuksen käyttäjien on kuitenkin ehdottomasti noudatettava aluehallintoviraston ja muiden viranomaisten antamia kokoontumisrajoituksia ja hygieniaohjeita.    

Leirikeskuksen varaajien ja käyttäjien on kiinnitettävä erityistä huomiota asianmukaiseen siivoukseen koronaviruksen ja myös muiden taudinaiheuttajien leviämisen ehkäisemiseksi. Varaajien ja käyttäjien on noudatettava tehostettua siivousta tapahtuman aikana ja sen jälkeen loppusiivouksen yhteydessä. Erityisen tärkeätä on keittiö-, wc- ja peseytymistilojen tehokas ja riittävän tiheä desinfiointi.

 

Yleistiedot leirikeskuksesta:

Syvälahdentie 245, 44260 Vihijärvi

Kangaslammen leirikeskus sijaitsee Keski-Suomessa Äänekoskella, Vihijärvellä. Leirikeskukselta matkaa lähimpään kauppaan Suolahden keskustaan on 11 kilometriä, ajallisesti noin 10 minuuttia autolla ajaen.

Leirikeskuksen pihapiiristä löytyy päärakennus, neljä kahdeksan hengen mökkiä, uusi (2018 valmistunut) neljän hengen mökki, WC-rakennus sekä saunatilat. Alueella telttailu on sallittua. Rakennusten lisäksi leirikeskukselta löytyy urheilukenttä, jossa on koripallokori, jalkapallomaalit sekä lentopalloverkko.

Läheisessä maastossa kiertää myös Kangaslammen leirikeskuksen frisbeegolfrata.

Päärakennus

Leirikeskuksen päärakennuksesta löytyy yhteinen keittotila, keittiö sekä ruokasali. Salista löytyy pöytien ja penkkien lisäksi myös takka, sohva sekä valkokangas. Keittiöstä löytyy runsas valikoima astioita ja ruokailuvälineitä, astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin, jääkaappi, pakastin sekä sähköhella ja uuni.

Mökit

Kahdeksan hengen mökeissä on kaksi erillistä huonetta, joissa neljä makuupaikkaa (kerrossängyt) /huone.

Vuonna 2018 valmistuneessa neljän hengen mökissä on kahden erillisen makuuhuoneen lisäksi myös kaksi vessaa rakennuksessa.

Kahden hengen huone (uusi mökki) | Kahdeksan hengen huone

Sauna

Saunarakennuksessa on saunan lisäksi myös kylpytilat sekä pukuhuone. Saunan sivusta löytyy puuliiteri, jossa valmiiksi polttoon halottuja puita. Saunassa on puukiuas ja laudetilaa useille henkilöille. Saunalta löydät mm. pelastusohjeet, yleiset turvallisuusohjeet uimarannan käyttäjälle sekä muita hyödyllisiä ohjeita. Saunan seinältä löytyy kaksi pelastusrengasta.

Kangaslammen leirikeskuksen vuokraajalle

 • Vuokralaisilla tulee olla tiedossa vastuuhenkilö, jonka matkapuhelinnumero ilmoitetaan varauksen yhteydessä nuorisopalveluille.
 • Leirikeskuksen varaustilannetta voi tiedustella nuorisopalveluilta, mutta virallinen varaus tulee tehdä täyttämällä Kangaslammen leirikeskuksen vuokrauslomake (linkki löytyy sivun lopusta). Lomakkeen täyttö vaatii tietoturvasyistä sähköisen tunnistautumisen.
 • Vastuuhenkilölle lähetetään ilmoitettuun puhelinnumeroon vuokrauksen alkaessa tekstiviestillä avainkoodi, jolla vuokraaja saa avainlaatikosta avaimen tiloihin. Avain tulee palauttaa laatikkoon lähtiessä.
 • HUOM! Avainkoodi on KERTAKÄYTTÖINEN, eli ethän pudota avainta takaisin avainlaatikkoon ennen vuokrauksen päättymistä. Ylimääräisestä avainkoodista / oven avauksesta veloitetaan 20€.
 • Vuokraajan tulee kytkeä sähköt päälle mökkeihin pääkytkimestä tullessaan, sekä huolehtia sähköt pois päältä lähtiessä.
 • Kangaslammen leirikeskuksen päivystysnumero 040 484 2124 palvelee iltaisin ja viikonloppuisin kiinteistöön liittyvissä ongelmatilanteissa.
 • Leirikeskuksessa on tallentava kameravalvonta. Kameravalvonnan tavoite on rikosten ennalta estäminen, leirikeskuksen ulko- ja sisätiloissa toimivien ja asioivien turvallisuuden ja oikeusturvan takaaminen sekä leirikeskuksen omaisuuden ja tiedon suojaaminen. Tietosuojaseloste
 • Leirikeskuksen varusteluun ei sisälly / on tuotava itse:
 1. WC-paperit
 2. Käsipyyhkeet
 3. Pesuaineet
 4. Petivaatteet/välineet
 5. Tulitikut
 6. Lääkkeet ja ensiapuvälineet
 7. Henkilökohtaiset hygieniatuotteet
 8. Elintarvikkeet
 9. Pelastusliivit
Kysymykset ja lisätietoja arkisin klo 9-15:
Nuorisopalveluiden toimisto, Maiju Kivi puh. 040 705 6518 
[email protected]

 

Kangaslammen käyttövuoromaksut

Hinnat sisältävät ALV:n.


Kaupungin avustusta
saavat järjestöt
Muut yhteisöt
ja yksityiset
Majoitus + sauna 70 €/vrk 165 €/vrk
Päivävuokra 30 € 97 €

Perustiedot ja varustelu

 • Mökkejä 5
 • Vuodepaikkoja 36
 • Astianpesukone
 • Astiat
 • Grillipaikka
 • Jääkaappi
 • Pakastin
 • Imuri
 • Lattialuutut
 • Roskapusseja
 • Laituri
 • Pyörätuolisopivuus
 • Sähköt
 • Sauna
 • Sisä-WC
 • Takka
 • Mikro
 • Sähköhella
 • Uuni
 • Kahvinkeitin
 • Vedenkeitin

Leirikeskuksen säännöt

1. Leirikeskuksen aluetta sekä päärakennusta ja saunaa annetaan alla määritellyin ehdoin kaupungin sisäiseen käyttöön, järjestöjen, paikallisten yhteisöjen sekä nuoriso- ja liikuntaseurojen käyttöön lapsi- ja nuorisotyön edistämiseen tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämiseksi. Leirikeskusta vuokrataan myös yksityisille. Kaupungilla on ensisijainen oikeus varata leirikeskus omaan käyttöönsä.

2. Käyttövuorokausi alkaa klo 12 ja päätyy klo 12.

3. Nuorisojärjestöjen ja muiden nuorisotyötä tekevien järjestöjen kanssa neuvotellaan kesävarausta edeltävän syksyn aikana, vuorotteluperiaatetta kunnioittaen. Näin turvataan kansallisesti merkittävien ja kansainvälisten leirien onnistuminen ja suunnitelmallinen toteuttaminen.

4. Tilavaraukset tulee perua vähintään 3 viikkoa ennen varausajan alkamista. Peruuttamattomista varauksista peritään täysi hinta. Tilojen vuokraajan ja vastuuhenkilön tulee olla iältään vähintään 21 vuotta vanha.

5. Tilat luovutetaan käyttäjilleen varustuksineen ns. omatoiminta-periaatteella. Vuokraukseen sisältyvät kohteet ja varusteet: tupa-saunarakennuksessa ja ruokala-rakennuksessa olevat kalusteet, keittiövälineet ja astiat sekä leirikeskuksen piha-alueella pelikentät. Vuokraukseen ei sisälly nuorisopalvelujen omat toimintavälineet. Tilaisuuksien järjestäjillä on käytettävissään: majoitustilat, 36 vuodepaikkaa (huoneiden sängyissä patjat), keittiön kiinteät koneet ja ruoan valmistukseen ja jakeluun käytettävät astiat sekä ruokailuvälineet. Asiakas ei saa vuokrata leirikeskusta edelleen muille.

6. Ryhmän saavuttua leirikeskukseen tutustuu vastuuhenkilö leirikeskuksen pelastussuunnitelmaan. Vastuuhenkilö on velvollinen olemaan koko tilaisuuden ajan paikalla. Hän tarkistaa tilat ja kalusteet saavuttaessa leirikeskukseen ja ilmoittaa mahdollisista vaurioista tai puutteista nuorisopalveluille viimeistään seuraavana työpäivänä. Hän huolehtii tilaisuuden aikana järjestyksen säilymisestä ja siitä, ettei tiloissa vuokrauksen aikana ole asiattomia henkilöitä. Vastuuhenkilö huolehtii, ettei vuokraussopimuksessa mainittua aikaa ylitetä sekä siitä, että tilat siivotaan tilaisuutta edeltäneeseen siisteystasoon ja järjestykseen. Vastuuhenkilö lähtee tilaisuudesta viimeisenä ja huolehtii ovien lukitsemisesta. Hän tarkistaa, että kaikkien tilojen valot on sammutettu, vesihanat ovat kiinni sekä ikkunat suljettu. Vastuuhenkilö täyttää leirikeskuksen palautelomakkeen ja palauttaa sen sille tarkoitettuun laatikkoon. Vastuuhenkilö palauttaa avaimen avainlaatikkoon.

7. Jos tiloissa rikkoutuu jotain, tieto tapahtuneesta tulee ilmoittaa tilojen vuokraajalle nuorisopalveluihin viimeistään seuraavana työpäivänä. Vahinko- ja ilkivaltatapauksissa tilan vuokraajat ovat korvausvelvollisia.

Mikäli leirikeskuksen käytössä ilmenee teknisiä ongelmia, tulee ottaa yhteyttä ilta- ja viikonloppupäivystäjään puh. 040 484 2124.

8. Tilat on siistittävä käytön jälkeen samaan kuntoon kuin ne vastaanotettaessa olivat. Seuraavat asiat tulee ennen kaikkea hoitaa: pestä ja järjestää astiat, asettaa tuolit ja pöydät paikoilleen, tyhjentää roskakorit ulkona olevaan jätepisteeseen sekä imuroida lattiat. Tarkistaa, että puutelineet ovat täynnä puita, eli tarvittaessa tuoda lisää puita puuvajasta saunaan ja tupaan. Myös saunan siivous. Ylimääräisestä siivouksesta laskutetaan 400 euroa + alv 24 %.

9. Lemmikkieläinten vieminen leirikeskuksen sisätiloihin on kielletty.

10. Kangaslammen leirikeskuksen läheisyydessä on yksityisiä asuntoja, joten on tarpeen, että hiljaisuus alueella alkaa klo 23.00 ja päättyy klo 06.00.

11. Mikäli leirikeskusken pihalle rakennetaan esim. köysiratoja tai laitetaan pyykinkuivausnaruja, on ne ehdottomasti poistettava käytön loppumisen jälkeen. Värikuulapelin järjestämiselle on kysyttävä erikseen lupa leirikeskuksen tilojen vuokraajalta, nuorisopalveluilta.

12. Avaimen saa avainlaatikosta leirikeskuksesta. Vuokraaja saa numerokoodin, jolla saa avaimet laatikosta. Avainkoodi lähetetään tekstiviestitse viimeistään vuokrauspäivän aamuna. Koodi on jokaiselle vuokraajalle eri ja voimassa vain vuokrauspäivänä. Avaimet on palautettava välittömästi vuokrausajan päätyttyä avainlaatikkoon. Avaimen hävittyä peritään lukkojen vaihdosta aiheutuvat kustannukset.

13. Vuokranantaja ei ole vastuussa asiakkaan itselleen tai omaisuudelleen aiheutuneista vahingoista. Äänekosken kaupunki ei vastaa kaupungista johtumattomista syistä peruuntuneesta varauksesta.

14. Käyttäjien on tuotava tullessaan tarvittavat ensiapuvälineet ja huolehtia ne sellaiseen tilaan, mistä ne ovat helposti saatavissa. Säilytyspaikan tulee olla kaikkien ohjaajien tiedossa.

15. Matkailuautot ja -vaunut. Turvavälin tulee olla vähintään neljä metriä matkailuajoneuvojen, muiden ajoneuvojen sekä erilaisten rakenteiden, kuten etutelttojen ja -katosten välillä. Matkailuautojen ja -vaunujen parkkeeraus ainoastaan merkityillä paikoilla.

16. Äänekosken kaupungin nuorisopalvelut voi näiden käyttö- ja järjestyssääntöjen laiminlyönnin seurauksena olla vuokraamatta tiloja toistaiseksi tai kieltää tilojen tulevan käyttöoikeuden. Kaupunki laskuttaa tilan käyttäjältä tämän aiheuttamat vahingot tai kaupungin tehtäväksi jääneet tilan järjestykseen saattamisesta tai siivouksesta aiheutuneet kustannukset sekä ohjeiden laiminlyömisestä tai huolimattomuudesta aiheutuneet muut seuraamukset.

17. Leirikeskus on savuton alue. Tupakkalaki 12 § (20.8.2010/698)

18. Alkoholin käyttö on kielletty tilaisuuksissa, joissa osallistujat ovat alle 18-vuotiaita. Alkoholin käytöstä on tehtävä ilmoitus erikseen nuorisotoimistoon.

19. Leirikeskuksen käytön tulee olla Suomen lakien ja hyvien tapojen mukaista. 

Tiloja ei vuokrata, mikäli edellinen vuokramaksu on maksamatta.

Kangaslammen vuokrauslomake 2020